Główne

gulasz wędzony z cieciorką

1/2 kg pieczarek, 2 cebule, 2 słodkie papryki, 2 cukinie
700 ml passaty pomidorowej, 1 szkl. wody
1/2 pęczka pietruszki, 1/4 pęczka kopru, 4 ząbki czosnku
garść suszonych śliwek
kilka gałązek maggi, łyżeczka wędzonej papryki, papryczka chilli, 2 łyżki soli, łyżka pieprzu i łyżka ksylitolu

Wykonanie

Na patelni podsmaż pokrojone pieczarki, cebulę, paprykę i czosnek. Kiedy się zarumienią, przełóż do garnka i podsmaż pokrojoną wcześniej cukinię. Dodaj cukinię do garnka i wymieszaj z passatą. Następnie dodaj pokrojone śliwki, chilli, zioła i przyprawy. Gotuj około 20 min aż warzywa będą mieć ulubioną miękkość. Podajemy z ugotowaną wcześniej cieciorką, posypane pietruchą.

Ilość porcji: 3 litry
Czas przygotowania: około 20 min+ 20 min gotowania

Smacznego!