Główne

cukinia faszerowana

3 średniej wielkości cukinie
2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
1 papryka słodka oraz papryka chilli
1 cebula, 3 ząbki czosnku, świeża bazylia i maggi, majeranek
2 łyżki sosu sojowego, 4 łyżki przecieru pomidorowego
2 łyżki oleju rzepakowego, sól i pieprz do smaku

Wykonanie

Przygotuj cukinie krojąc je na ćwiartki i wydrążając środek.
Na patelni podsmaż pokrojone pieczarki, cebulę, czosnek oraz środki cukinii. Kiedy się zarumienią, dodaj chilli, zioła (do smaku), sos sojowy i przecier. Dopraw solą i pieprzem (wg uznania, najlepiej smakują pikantne :))
Cukinie ułóż na blasze wyłożonej papierem i posmarowanej olejem a następnie wypełnij farszem.
Pieczemy ok 25 min w rozgrzanym do 180° piekarniku w trybie grill. Podajemy z pikantną salsą pomidorową.

Ilość porcji: 12 sztuk
Czas przygotowania: około 20 min+ 30 min pieczenia

Smacznego!