Główne

Bakłażany zapiekane z pieczarkami i chilli

2 średnie bakłażany
500 gram pieczarek
1 duży ząbek czosnku
papryczka chilli
natka pietruszki
Oliwa czosnkowa, sól, pieprz

Wykonanie

Bakłażany pokrój wzdłuż, w plastry grubości około 1 cm. Natrzyj je oliwą z czosnkiem i wstaw do rozgrzanego piekarnika, tryb grill, na około 15 min.
Pieczarki i czosnek pokrój drobną kostkę, podsmaż na oliwie, dopraw solą, pieprzem i chilli.
Ułóż przygotowana masę na upieczonych plastrach bakłażana, posyp obficie natka pietruszki. Jako sos może przydać się majonez wegański. Podawaj z grzankami lub ulubiona kasza.

Ilość porcji: około 8 plastrów
Czas przygotowania: około 25 minut

Smacznego!